Greet & Neet

Wij zijn Stephan Neeten (alias Neet) en Ingrid Hendrix (alias Greet)

greet en neet

Stephan is geboren en getogen in Kessel, Ingrid is geboren in Venlo en getogen in Meijel (Meeéls dôrske) We hebben elkaar leren kennen op 11 juli 1998 tijdens ¨Heljese Kermis¨. Na ruim 7 jaar te hebben samengewoond zijn we op 28 januari 2008 getrouwd in een ijskapel in Kakslautannen (Fins Lapland)

We delen samen een passie en dat is reizen. In onze reizen gaan we op zoek vooral naar natuur, rust en cultuur. Grote reizen waren Canada, Nepal en Chili / Argentinië. Maar ook binnen Europa hebben we al wat landen bezocht.
Deze passie bracht ons op het idee om te gaan emigreren naar Noorwegen. Eigenlijk heel raar maar we waren nog nooit in Noorwegen geweest en besloten er naar te emigreren. Ons eerste bezoek aan Noorwegen bevestigde ons goed voorgevoel want we sloten Noorwegen meteen in onze armen.

In 2009 emigreerde wij dan ook naar Noorwegen vanuit Limburg Kessel. We vestigde ons in Eidfjord maar inmiddels anno 2017 hebben we een eigen huis in Hol. Dus met andere woorden we zijn nu holbewoners in Noorwegen.

Ons eerste plan was eigenlijk om en B&B te starten in Eidfjord. Maar al snel bleek dat dit financieel niet haalbaar was en een te groot risico. Maar goed dat we dit niet doorgezet hebben, want het is veel te seizoensgebonden om genoeg inkomsten te hebben voor het hele jaar.
We hebben alles aangepakt van werk, want het blijkt toch niet zo gemakkelijk te zijn om een goede baan te vinden in Noorwegen. Maar goed, volhouden en uiteindelijk hebben we nu beiden een baan die we leuk vinden. Stephan is werkzaam bij Havsdalsgrenda http://www.havsdalsgrenda.no (Norway best ski Chalet 2016) in Geilo, als receptionist en  ¨duizendpoot¨
Ingrid is werkzaam als bedrijfsleider bij dierenwinkel Min Beste Venn in Geilo.

In 2014 hebben wij ons ¨gezin¨ uitgebreid met Nova. Een Engels Springer Spaniel uit Noorwegen. Met Nova zijn wij vele uren te vinden in de prachtige natuur van Noorwegen.
nova